This project consisted of a new suite oriented dormitory for 200 students. It is a five story building in the shape of an "L" with mechanical spaces located on the lowest level.

HA2F was responsible for the design of the HVAC, Plumbing and Electrical Systems. We also provided the infrastructure for data, telephone and cable TV to each of the student rooms as well as suite lounges and public spaces.

Interesting features provided by HA2F include the use of condensing boilers and domestic hot water heaters, variable air volume dedicated ventilations systems, DDC controls with every suite provided with an individual temperature sensor and control. An exterior lighting protection system was also incorporated due to the height of the building and its location on a prominent hill.

This project was designed to earn a LEED Compliance Certificate.



This project consisted of constructing a "Jazzman's" coffee shop within the confines of the existing Milne Library. Also included is a new entrance to the library which is located at the most heavily trafficked intersection on campus.

The floor below the coffee shop is an active finished portion of the Library. All mechanical and electrical services to the food service above had to be concealed even though the floor is an exposed "waffle slab".

This project was constructed between the end of term in May and the arrival of students again in August. Close coordination was required and two other contracts where being performed concurrently with the construction of Jazzman's.



This project was completed in four phases. The first phase of the project consisted of the total renovation of the existing kitchen and serving areas of the dining hall. The remaining phases dealt with the aesthetics of the existing seating area and lighting of the dining hall.

HA2F was responsible for the design of the HVAC, plumbing and electrical systems as well as the addition of fire protection in the form of sprinklers to the kitchen area. The sprinklers were designed for extension to the balance of the building and required a new water service to the facility as wall as backflow prevention.

In addition to working within the existing building envelope which had unusual structural considerations - part of the kitchen roof is a plaza at grade level.

The schedule predominated the design and construction effort, all construction work was performed between the end of term in May and the return of students in August.

All four phases of the project were completed on time, within budget, and the client is extremely pleased with the outcome.